A Soniconról

1993 óta foglalkozunk tartószerkezet tervezési és felelős műszaki vezetői tevékenységgel. Különböző építőipari tervező és kivitelező cégek keretein belül. Önálló cégünket 2006-ban alapítottuk. Fő tevékenységi körünk lakó-, közösségi és ipari épületek, valamint speciális építmények, műtárgyak tartószerkezeti tervezése, tervellenőrzése, műszaki és igazságügyi szakértése, megvalósításuk felelős műszaki vezetése és műszaki ellenőrzése.

Partnereinknek az építési folyamat minden lépésében rendelkezésre állunk. Tervezési szolgáltatásaink végigkísérik az épület létrejöttét, kezdve a megvalósíthatósági tanulmánytól az engedélyezési és kiviteli terveken át egészen a megvalósulási dokumentációig. A tervezési munkákhoz kapcsolódóan, valamint független tervek alapján vállaljuk az egyes feladatok felelős műszaki vezetését, műszaki ellenőrzését, illetve teljes körű bonyolítását.

A SONICON Kft. megalapítása előtt több mint egy évtizeden át és azt követően az ALCOA, BRIDGESTONE, DIAMOND Electric, DKG-EAST, EMERSON, EUROSPED, FRIESLAND, GESTAMP, GRUNDFOS, HAMMERSTEIN, HANKOOK, IBM, KIRCHOFF, LIDL, MAHART, MOL, PROVIMI, SAPA PROFILES, SUZUKI, TYCO Electronics, VIDEOTON, WESCAST ipari és kereskedelmi beruházók részére épített jelentős beruházások tervezésében és tervellenőrzésében, bonyolításában és kivitelezésében vettünk részt.

A tervezési, tervellenőrzési és szakértői tevékenységet korlátlan jogosultságokkal rendelkező, sokéves szakmai gyakorlattal bíró kollégák végzik. Közreműködünk az építési feladatok megvalósítása során a tervezői művezetésben, felelős műszaki vezetésben, műszaki ellenőrzésben, a projektmenedzselés során a határidők és a minőség betartásának folyamatos ellenőrzésében. Vállaljuk folyamatban levő építési projektek megvalósítása során felmerült tartószerkezeti problémák műszaki és gazdaságossági elemzését, valamint ezek optimális műszaki megoldásainak kiviteli terv szintű kidolgozását. Terveinket, szakvéleményeinket számítógéppel dolgozzuk fel jogtiszta CAD programok használatával.

A tervezési és a kivitelezési tevékenység során szakmai jelenlétünkkel támogatjuk megrendelőinket korunk minőségi és gazdaságossági elvárásainak megfelelő építményeik megvalósításában.